• Asociaţia Roşu Aprins
  • Asociaţia Roşu Aprins
  • Asociaţia Roşu Aprins
  • Asociaţia Roşu Aprins
  • Asociaţia Roşu Aprins

Biserica Sfântul Gheorghe - Olari

‹ Back

 

 

Asociația Roșu Aprins, alături de partenerii săi, își propune să identifice și să susțină proiecte de conservare a patrimoniului cultural material.

În acest sens am realizat o serie de propuneri de proiecte pentru reabilitarea siturilor monahale incluse pe lista monumentelor arhitecturale, conform listei anexă la Ordinul ministrului culturii nr. 2.828/2015, privind aprobarea Listei monumentelor istorice-actualizată, şi a Listei monumentelor istorice dispărute, cu modificările ulterioare din 24.12.2015.

 

 

 

 

 

Biserica "Sfântul Gheorghe - Olari", situată în municipiul Câmpulung, județul Argeș, este un monument arhitectural de categorie A (cod: AG-II-m-A-13544) care necesită lucrări de consolidare, prezervare și conservare a picturii interioare și exterioare pentru a continua dezvoltarea potențialului turistic și spiritual al zonei. In acest scop se doreste accesarea unei linii de finanțare prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

 

 

 

 

După cum se poate observa din prezentarea de mai jos, se caută parteneri pentru strângerea fondurilor necesare pentru inițializarea proiectului, urmând ca prin programul de finanțare să fie atras restul de fonduri (cu valoare maximă de 5.000.000 Eur). Pentru informații suplimentare sau donații puteți contacta Parohia Olari, județul Argeș, sau puteți accesa secțiunea Contact a acestui site.

 

Prezentare Biserica Sfantul Nicolae-Campulung