• Asociaţia Roşu Aprins
  • Asociaţia Roşu Aprins
  • Asociaţia Roşu Aprins
  • Asociaţia Roşu Aprins
  • Asociaţia Roşu Aprins

Biserica Sfinții Voievozi

‹ Back

 

Asociația Roșu Aprins, alături de partenerii săi, își propune să identifice și să susțină proiecte de conservare a patrimoniului cultural material.

În acest sens am realizat o serie de propuneri de proiecte pentru reabilitarea siturilor monahale incluse pe lista monumentelor arhitecturale, conform listei anexă la Ordinul Ministrului Culturii nr. 2.828/2015, privind aprobarea Listei monumentelor istorice-actualizată, şi a Listei monumentelor istorice dispărute, cu modificările ulterioare din 24.12.2015.

 

 

 

 

Biserica "Sfinții Voievozi", situată în centrul satului Corcova, județul Mehedinți, este un monument arhitectural de categorie B (cod: MH-II-m-B-10299.01 și MH-II-m-B-10299.02) care necesită lucrări de consolidare, prezervare și conservare a picturii interioare pentru a continua dezvoltarea potențialului turistic și spiritual al zonei. În acest scop se dorește accesarea unei linii de finanțare prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală, Submăsura 7.6 Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

 

 

 

 

 

După cum se poate observa din prezentarea de mai jos, se caută parteneri pentru strângerea fondurilor necesare pentru inițializarea proiectului, urmând ca prin programul de finanțare să fie atrase restul de fonduri (cu valoare maximă de 500.000 Eur). Pentru informații suplimentare sau donații puteți contacta Parohia Corcova, județul Mehedinți, sau puteți accesa secțiunea Contact a acestui site.

 

Prezentare Biserica Corcova