• Asociaţia Roşu Aprins
  • Asociaţia Roşu Aprins
  • Asociaţia Roşu Aprins
  • Asociaţia Roşu Aprins
  • Asociaţia Roşu Aprins

Natură și aventură în Geoparc

‹ Back

Ne pregătim cu pași repezi și siguri de activitatea "Natură și aventură în Geoparc" ce va avea loc în luna aprilie 2019. 

Ce înseamnă aceasta? Timp de 2 zile (20 - 21 aprilie 2019) copiii de la Școala Generală Corcova vor desfășura activități în natură și despre natură. Activitatea se va desfășura în Geoparcul Platoul Mehedințiunde vor recunoaște diferite specii de arbori și plante, sau poate chiar și reprezentanți ai faunei, dacă avem noroc  Aici vom fi ghidați de unul dintre reprezentanții iscusiți ai Geoparcului care ne va oferi multe informații utile.

 

Cum ne-a venit ideea? Am pornit de la problema actuală a plasticului care a împânzit întregul mediu înconjurător și de care oamenii încearcă să scape, sau măcar să reducă utilizarea lui. 

 

Dacă mulți dintre oamenii mari nu știu ce însemnă respectarea unei arii protejate sau măcar a mediului înconjurător, ne dorim ca oamenii mici, adică copiii, să știe.

În cadrul acestei activități, copiii vor învăța care este importanța unei arii protejate, ce să facă și ce să nu facă într-o arie protejată și cum pot contribui și ei la viața îndelungată a acesteia.

 

Am ales 20 de copii din Corcova deoarece, în primul rând, Asociația Roșu Aprins este partener în proiectul 7 PAȘI ÎMPREUNĂ - SPRE INTEGRARE SOCIALĂ ȘI ECONOMICĂ, ÎMPOTRIVA SĂRĂCIEI și MARGINALIZĂRII în comuna CORCOVA, ocupându-se de Acțiuni de inovare socială prin implicare activă a membrilor comunității în parteneriate și voluntariat pentru rezolvarea problemelor comunității, activitate în care sunt implicați și copiii Școlii Corcova,  iar în al doilea rând, satul copiilor, mediul în care ei cresc, face parte din aria protejată a Geoparcului Platoul Mehedinți. Acest lucru ne gândim că i-ar responsabiliza în ceea ce privește protejarea mediului. 

 

Copii vor avea vârste între 11 și 14 ani și vor fi selectați în urma unui test de evaluare a informațiilor dobândite din prezentarea Geoparcului ce va avea loc în localitate. 

Concursul se va desfășura în zilele de 9 și 10 aprilie 2019, iar rezultatele vor fi comunicate pe data de 12 aprilie 2019.

 

Aici puteți accesa REGULAMENTUL DE PARTICIPARE!