• Asociaţia Roşu Aprins
 • Asociaţia Roşu Aprins
 • Asociaţia Roşu Aprins
 • Asociaţia Roşu Aprins
 • Asociaţia Roşu Aprins

ASOCIATIA ROSU APRINS

 

         isi propune ca scop principal Dezvoltarea Durabila a Societatii prin Turism, Ecologie, Cultura si Traditii.

 

Principiile pe care se bazeaza Asociatia Rosu Aprins in punerea in practica a obiectivelor propuse sunt simple. Si de bun simt. Insa de multe ori sunt usor trecute cu vederea in tumultul vietii moderne in care capitalismul influenteaza motivatiile si modul de actiune atat la nivel individual cat si la nivel de comunitate.

Aceste principii, in acceptiunea Asociatiei Rosu Aprins, ar trebui sa serveasca drept fundatie a unei societati civilizate, durabile si moderne. Iar in incercarea noastra de a stabili o transparenta in motivatii le-am grupat in patru categorii principale, urmand ca in functie de gradul de rafinare al intelegerii noastre pe viitor sa capete un contur si mai bine definit, o prezentare mai ampla si bineinteles o oglindire in practica din ce in ce mai fidela.

Protejarea naturii si a sanatatii publice este importanta! Aceasta se oglindeste atat pe termen scurt cat si pe termen lung in nivelul de sanatate al umanitatii in general, motiv pentru care ar trebui sa fie evidenta preocuparea noastra a tuturor pentru o natura curata.

Turismul ecologic este viitorul! Acesta reprezinta atat un scop in sine cat si o metoda de a sustine primul principiu in care credem cu tarie.

O societate incluziva este o societate armonioasa! Frumusetea devine evidenta in diversitate, iar diversitatea poate fi apreciata si sustinuta doar cu acceptare si toleranta.

Deasemenea, pe langa frumusetea diversitatii, sentimentul de apartenenta este o caracteristica a omului ca fiinta sociala, impreuna creand contexte unice care necesita ingrijire si pastrare. Astfel promovarea traditiilor si a culturii nationale este nu doar importanta ci si necesara!

Principiile corecte pe care Asociatia Rosu Aprins isi fundamenteaza politica de abordare si obiectivele clare pe care si le propune urmaresc implementarea unor solutii structurale pragmatice, cu impact pozitiv pe termen lung. Suntem constienti ca fiecare actiune intreprinsa conteaza iar accentul trebuie pus atat pe inovatie cat si pe repetabilitate si scalabilitate.


Realizarea acestui scop va fi urmarită prin îndeplinirea unor obiective cum ar fi:

   • Derularea de programe și proiecte de promovare a tradițiilor și culturii naționale, atât în țară (în comunitățile locale), cât și în străinătate, inclusiv în rândul comunităților românești din țările unde acestea sunt prezente;
   • Promovarea valorilor morale, a ideilor de normalitate și toleranță în societatea românească;
   • Desfășurarea de acțiuni filantropice și de solidaritate socială, realizate prin voluntariat, prin donații și, de asemenea, cu sau fără participarea altor ONG-uri;
   • Organizarea și promovarea de activități culturale și turistice;
   • Promovarea și realizarea de acțiuni civice în sprijinul conservării patrimoniului cultural material și imaterial istoric, artistic și spiritual;
   • Implicarea tinerilor din România în proiecte și programe educaționale, naționale si internaționale;
   • Promovarea și organizarea de acțiuni civice, în scopul protejării și conservării mediului înconjurător;
   • Participarea membrilor Asociației ca voluntari, în vederea realizării unor evenimente cultural-artistice/ecologice.